Amikor a rendezvényszervezés új szintre lép – és megérkezik a Balatonra

Alkalmanként a mi cégünk is foglalkozik rendezvényszervezéssel. Fotós alkalmakat, lehetőségeket kínálunk cégeknek, mert egyre többeknek fontos manapság, hogy a náluk lévő egységet így is összekovácsolják. A csoportkép jó kohéziós eszköz. A fotó pedig jó emlék. Mind emlékezünk talán még, micsoda alkalom volt iskolás korunkban is a csoportkép készítés, amikor összeállt az egész osztály. És utána hogy várta mindenki a kész képeket. A hátuljukon aláírattuk egymással és otthon kiemelt helyen őrizgettük őket. Mert ez akkoriban tényleg nagy dolog volt, de mi valljuk, hogy ez nem múlt el.

Persze, ma már kreatívabb képeket készítünk, ez változott, de tényleg sok cég használja a szolgáltatásunkat a munkahelyi közösség összekovácsolására – nagy szerencsénkre. Kibérlünk egy nekik tetsző helyszínt és rengeteg vicces, vagy akár a hivatalosság próbáját kiálló fotót is csinálunk ezeknek a társaságoknak, akik egy cégnél belső közösséget alkotnak.

Néha összekötjük ezt bulizós, cégnapos, szabad-foglalkozásos alkalmakkal, ha az adott igénybe vevő ezt tartja jónak, mert ezáltal persze a hangulat is jobb. Egy BalatonPro nevű céggel való találkozásunk óta azonban ez a dolog már új szintre lépett. Legalábbis most úgy érezzük, mert még csak a neten futottunk beléjük, de rövidesen fel tervezzük venni a kapcsolatot velük. Lennének kérdéseink, mert az egész nagyon ihlető, amiben utaznak, és nekünk is szintlépés lenne. A neten így lehet beléjük futni: Professzionális csapatépítés a Balatonon – balatonpro.hu. Erre keressetek.

Csapatépítő programok, tréning – pont cégeknek való az ilyesmi. És a balatonpro.hu valóban nem csak családi, baráti, kisebb közösségeknek biztosít efféle lehetőséget, hanem nagyobb csoportoknak, céges közösségeknek is, professzionális csapatépítés keretében a Balatonon, például. Igénybe véve a partot és a vízfelszínt egyaránt.

Micsoda jó ötlet ilyen ideális helyszínre szervezni ilyet, mint a Balaton! Mondhatnám, klasszikus helyszínre, de eddig nekünk a Balaton mégsem jutott eszünkbe. Pedig mi lehetne klasszikusan ideálisabb a magyar tengernél? Hazánk egyik gyöngyszeme. Ezt fogjuk ajánlani a partnereinknek, és a fotósunk pedig majd megy velük és megörökíti az eseményt. Olyan középvállalatoknak, akik többet is bevállalnak céges nap címszó alatt, mert anyagilag és logisztika szempontjából is meg tudják oldani, jóval nagyobb élmény lesz ez talán még a mi, itteni, kisebb és szerényebb helyszínes programjainknál is, amiknek a fotózás áll a középpontjában. Itt is fontos lesz a fényképek elkészülte, de önzetlenül fogjuk felvetni: miért nem mennek már akkor hazánk legnagyobb tavához, mi pedig csak a fotóst küldjük? Vagy fotósokat…

De nekik is, a fényképezőgéppel dolgozóknak is főnyeremény alapból, ha a helyszín látványos. A Balaton-part pedig nyáron, de az őszi időszakban is csodálatos lesz, így nem kell a fotósnak túlkreatívkodni, hogy kihozzon valamit a rendelkezésre álló témákból. Hanem, adja majd magát az egész!

Amikor pedig, az előbb a Balaton-partot említettem, mint látványos helyszínt, ami háttérként szolgálhat, az szó szerint is értelmezhető. Ugyanis – már erre is utaltam – be is lehet hajózni a balatonpro.hu szolgáltatásainak köszönhetően, csapatostul a tóra. Tehát ebben az esetben nem a víz lesz a háttér (mert mi magunk leszünk a vízen), hanem valóban a part! A “Professzionális csapatépítés a Balatonon – balatonpro.hu” szlogenen belül tehát a “Balatonon” is egy az egyben azt jelenti, amire elsőre asszociálnánk. A vitorlás csapatépítés az egyik legjobb programjuk, de a “SUP csapatépítés” is olyasmi, ahol a vízfelületet is birtokba vehetik a kollégák, nem csak a parton megy a “buli”.

Sok beszámoló erősíti meg – ha keresgélünk a neten -, hogy a magyar tenger hasonló élményt nyújt, mint bármelyik valódi tenger – ilyen szempontból. Nagyon jó a panoráma, az atmoszféra, és még olyat is olvastam, hogy valakik több napra béreltek vitorlásokat, kapitánnyal is, mert ezek fullextrás lakóegységek is egyben, amikkel a vizet szeljük. Az oldalukon a “Hajó flotta” címszót felkeresve láthatjuk mennyi “vízjárójuk” van, egészen a Brutus nevű motoros yachtig bezárólag. De nagyon sok újat is szereztek be, amit ki is emeltek a felsorolásban – mert látszik hogy egyre több, és több lehet a visszajáró vendégük.

Túllépve hát egy kicsit a céges dolgokon, érdemes sorra venni, mennyi esetben találhatunk náluk ideális kikapcsolódási lehetőséget még. Olyat, ami méltó minden alkalomhoz. Olyat, ami kiváló ajándék, mert nehezen megismételhető és felejthetetlen is egyben. Olyat, amivel bárkinek könnyen a kedvére tehetünk, ha ki akarjuk mutatni neki, milyen fontos nekünk. Ha, kicsit a tenyerünkön hordoznánk az illetőt, vagy illetőket.

A sima vitorlás bérlés április 1-től november 30-ig lehetséges, és talán felesleges túlbeszélni. De lehet menni vitorlás kirándulásra kapitánnyal együtt, relax- és fürdős túrákra. Utóbbi értelemszerűen a tó közepén teszi lehetővé a fürdőzést, ami megint csak nem semmi. Horgászatra is elvisznek, akár éjszaka is. Nem viccelek, éjszakai süllőzés, vagy nappali balinozás… Mindent lehet! Ha még csak most csapnánk bele, nem muszáj profiknak lennünk, elviszik az egész családot és segítenek mindenben. A programokat úgy alakítják ki, hogy mindenki jól érezze magát, így tényleg nem csak a profi horgászoknak tudnak kedvezni, hanem egyszerre mindenkinek. Mehetnek profik és simán csak kirándulni vágyók együtt is. A hajók önmagukban is elég jó élményt nyújtanak a felszereltségükkel. És akkor ott van az is, amit már szintén említettem, a több napos, vitorlás túra. Amint olvasom ők is “tengeri élményként” említik.

Aztán vannak a mindenféle bensőségesebb hangulatú dolgok. Megszervezhetünk velük együtt szülinapot, vagy lánykérést, legénybúcsút, lánybúcsút, esetleg házassági évfordulót. Ezeknél a szállás is megoldott ha rájuk hagyatkozunk, egy jó vacsora után, természetesen.

És hogy egy kicsit még visszatérjek a cégek és egyebek számára elérhető, sok résztvevős dolgokra, a rendezvénytechnika is rendelkezésre áll a BalatonPro-nál! Hangtechnika, fénytechnika, IT-support és még sok egyéb. Hosszadalmasan sorolják, ha a szakértő is kíváncsi rá, ott van minden a site-on. Érdemes elolvasni.

Van egy webshopjuk, ahol lehet vásárolni ajándékutalványt, vagy VIP-bérelet. Külön telefonos elérhetőségük van a “Hajóbérlés, lány és legénybúcsúk” lebonyolításához, illetve a céges rendezvényekhez egy másik. Valamint a rendezvénytechnikáról is külön számon érdeklődhetünk. Javaslom tehát felkeresni bárkinek, akinek felkeltettem az érdeklődését a “Professzionális csapatépítés a Balatonon – balatonpro.hu” weboldalát. E-mail cím: info@balatonpro.hu.

Mi pedig, a BatatonPro példájából okulva azt sem tartom kizártnak, hogy elkezdjük a fotózás mellett a fotós képzést is, mert az is vonzó lehet, így belegondolva. Sokan érdeklődnek az ilyen alkalmakkor a technika felől, és ha már a “Balatonosoknak” így bejött, hogy egy-két alkalommal ha valaki kedvet kap, akkor meg is tanítják vitorlázni utána, lehet, hogy nálunk is lesz rá igény. Mennyi remek ötlet születik, amikor remek szolgáltatásokat talál az ember… És mennyi ötlet a maga számára, kikapcsolódás terén, a rendezvényszervezésen túl. Én is rá fogom venni a páromat azt hiszem, hogy menjünk vitorlázni. Sosem csináltam még ilyet, de már nem tudom elhessegetni a gondolataim közül.