A rendezvényszervezés és a napelem rendszerek

A legjobb barátnőmet már a gimi óta ismerem. Mostanában ugyan a hétköznapok rohanásában nehezen tudunk találkozókat egyeztetni. De ha mégis sikerül összejönnünk valahol, mindig ugyanott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol előzőleg abbahagytuk. Legutóbb például a rendezvényszervezés és a napelem rendszerek volt a téma, miközben megittunk egy jó kávét az egyik kedvenc helyünkön.

A rendezvényszervezés úgy került szóba, hogy én rendezvényszervezőként dolgozom, ő pedig rám szeretné bízni az egyik közeljövőben tartandó céges rendezvényüket. A napelem rendszerek pedig azért kerültek szóba, mert mindketten tervezzük, hogy telepítünk ilyet a házunkra.

A napelemes témával kapcsolatban sokkal tájékozottabbnak tűnt, mint én. Megkérdeztem, honnan tud ennyi mindent a dologról. Ő pedig elmondta, hogy ráakadt egy nagyszerű weblapra, ami számos témába vágó kérdésre választ ad, a napelemrendszer.info-ra.

Hazaérve magam is megkerestem az oldalt.

Egy helyen minden, amit tudni kell a napelem rendszerek telepítéséről és működéséről

A napelemrendszer.info egy olyan weboldal, ahol egy helyen található meg minden fontos információ, ami a napelem rendszerek témaköréhez, azok telepítéséhez vagy működéséhez kapcsolódik. A weboldal könnyen olvasható, érthetően megfogalmazott, hosszabb és rövidebb tájékoztató írásokon keresztül számos kérdést megválaszol.

Információikból megtudhatod, hogy a háztetőkön látható napelemek mellett milyen alkotóelemei vannak még egy napelemes rendszernek. Kiderítheted, hogy egy napelemes rendszer működése hogyan segít abban, hogy villanyszámlánk összege jelentősen csökkenjen. Találsz írásokat arról, hogy hány évig számíthatunk hatékony működésre egy jó minőségű rendszertől. Megtudhatod, hogy mennyi dologtól függ az, hogy mennyibe kerül egy ilyen rendszer, és azt is, hogy körülbelül milyen költségekkel tervezz. És még hosszan sorolhatnám.

A megfelelő kivitelező megtalálásában is segítenek

A tájékozódás mellett a napelemrendszer.info napelem rendszerek telepítésében is tud segíteni. Mégpedig azáltal, hogy segít megtalálni a te lakóhelyed környékén dolgozó profi kivitelezőt, aki elkészítheti a Te egyedi igényeidre szabott napelemes rendszert.

A segítség igénybevételéhez mindössze annyit kell tenned, hogy kitöltöd az oldalon található árajánlatkérő űrlapot. A kivitelezővel való összekötést pedig az oldal munkatársai végzik el.

Ha pedig még nem tartasz ott, hogy rögtön telepítenéd a rendszert, de érdekelne, hogy egyáltalán alkalmas-e rá a házad, akkor kérhetsz ingyenes helyszíni felmérést. Ennek során kiderül, hogy megéri-e napelemes rendszer telepítésében gondolkoznod.

Az ingyenes felmérés tényleg nem kerül semmibe. Sőt, nem von maga után semmilyen kötelezettséget sem. Viszont egy profi szakember segítségével tudhatod meg, hogy a házad alkalmas-e napelemes rendszer felszerelésére. A felmérés során a szakember ellenőrzi azt, hogy a tájolás, a tető dőlésszöge, illetve a különböző árnyékolási tényezők lehetővé teszik-e a Nap energiájának hatékony begyűjtését. Továbbá felmérik azt is, hogy a tető szerkezete elbírja-e egy napelemes rendszer súlyát.

Mi történik akkor, ha éppen tartósan felhős az idő?

A napelem rendszerek sok olyan kérdést felvethetnek, amik miatt butának érezzük magunkat. Nekem ezek közé a kérdések közé tartozik az, hogy mi történik akkor, ha mondjuk van egy olyan novemberi hét, amikor egyáltalán nem (vagy csak alig) süt a nap.

A napelemrendszer.info szerencsére ilyen butácska kérdések megválaszolásával is foglalkozik. Az oldalról megtudhatjuk, hogy természetesen egy ház áramellátása akkor is biztosított, ha épp nem süt a nap. Egy olyan napelemes rendszerrel, ami csatlakoztatva van a hálózatra, a ház továbbra is a szolgáltatónál van, így ha épp nem tud működni a napelem, akkor továbbra is kapunk áramot. Ami történik az a weboldal tájékoztatója szerint mindössze annyi, hogy olyan villanyóra-készüléket kapsz a rendszerhez, ami nem csak azt méri, hogy mennyi energiát vettél a szolgáltatótól, hanem azt is, hogy mennyit táplált be a napelemes rendszered.

Röviden tehát nem kell félni attól, hogy este vagy rossz időben áram nélkül marad a ház.

Ha úgy érzed, illene többet tudnod a napelem rendszerek működéséről és hasznáról, akkor ajánlom a napelemrendszer.info tájékoztató anyagait. Ezek ugyanis tényleg nagyon sok dolgot helyre tudnak tenni.

Ahogyan azt korábban is leírtam, a weboldal abban is tud segíteni, ha keresed azt a profi csapatot, akik segítenek abban, hogy te is csatlakozz a napelemesek közé. Ha pedig csak megtudnád, hogy alkalmas-e a házad egy ilyen rendszer hatékony fenntartására, akkor ehhez is találhatsz itt megoldást.